Det første skridt

Jeg har gennem årerne erfaret, at det for mange kræver mod og overvindelse at tage kontakt til en psykolog. Nogle har en overbevisning om, at de selv bør kunne håndtere livets udfordringer og kan derfor tro, at de må være ”langt ude”, hvis de er nødt til at søge hjælp hos en professionel.

Jeg plejer gerne at sige, at det ikke står helt galt til, hvis man selv er i stand til at indse, at man har brug for hjælp – og oven i købet formår at handle på det!


Hvis det er din første gang hos en psykolog, kan du læse om rammen for et forløb her:

Aller første skridt er, at du ringer eller skriver til mig. Svarer jeg ikke på telefonen, kan du lægge en besked/sms´e eller ringe, så kontakter jeg til dig, når jeg bliver ledig.

Vi aftaler en tid for første møde, og du fortæller måske kort, hvad du har brug for hjælp med (det er dog ikke et must). Du er selvfølgelig også altid velkommen til at stille spørgsmål til mig.

Du møder op til den aftalte tid og dato, sætter dig i venteværelset på 1. sal, hvor jeg kommer og henter dig.

Hvis du har lyst, byder jeg på en kop kaffe, te eller vand.

Inden samtalen begynder, spørger jeg til navn, fødselsdato, telefonnummer og mailadresse, da det skal bruges til din journal, som er fortrolig. Når praktikken er på plads, spørger jeg ind til, hvorfor du er kommet og samtalen starter for alvor her.


Okay at være nervøs

Det er ikke usædvanligt, at være nervøs ved første møde, bange for ikke at kunne forklare sig eller fylde tiden (50 min. som en session varer) ud.

Men vid, at det er mit ansvar, at få dig til at fortælle om din situation, så jeg forstår, hvor du er, og hvad du har brug for. Når vi først tager hul på samtalen, overraskes de fleste over, hvor hurtigt tiden går.


Omfanget af terapien

Hvis du har behov for at tale om en tidsramme for terapien, kan vi drøfte dette til sidst i samtalen. Det kan være svært at sige noget endegyldigt, men jeg kan komme med en vurdering, som vi kan revidere løbende.


Afregning for terapien

Inden du går, ordner vi betaling, som afregnes kontant eller via Mobilepay, og vi aftaler ny tid for næste session. Du kan altid ændre en aftale (dog senest dagen før inden tolv) og melde ud, hvis du ikke føler, du har behov for flere tider. Du kan læse mere om mine priser her.


Forløbet mellem sessionerne:

Af og til giver jeg dig overskuelige hjemmeopgaver. Det er op til dig, om du vælger at lave dem og medbringe dem, når vi ses igen. Det er klart, at jo mere motiveret du er og selv “arbejder” mellem sessionerne, des hurtigere formår du at flytte dig og få det bedre. Terapi er et samspil og samarbejde mellem klient og behandler.


Tavshedspligt:

Jeg har selvfølgelig tavshedspligt, hvilket betyder, at jeg ikke drøfter dig eller din sag med andre.


Kom trygt i gang:

Hvis du har spørgsmål til terapien, eller ønsker at igangsætte et forløb, så tryk på knappen herunder og kontakt mig.